“El menjar per a mi és molt especial, més enllà que m’entusiasmi menjar, cuinar i compartir amb els altres al voltant d’un bon menjar, crec que és una cosa a la qual no li donem el suficient valor i que tanca un munt de saviesa. M’interessa la cuina com a procés, també com a espai en el qual succeeixen coses. Crec que la gastronomia ens ajuda a entendre el món d’una manera més visceral i que les decisions que prenem a l’hora de triar i unir ingredients, i fins i tot la forma en la qual mengem, són polítiques”.

Aquestes són les paraules d’Agnes Essonti, una artista amb un treball lligat amb el menjar com un lloc d’exploració de la seva identitat híbrida d’ascendència andalusa i camerunesa, però molt arrelada a l’Hospitalet. Amb ella conversem d’aquesta relació apassionant entre la gastronomia i identitat, i com ens relacionem amb el menjar, el seu significat i tots aquells rituals que es generen. Tot al so de la música makossa del Camerun.

Escolta el programa aquí:

Llista de reproducció:

  • Dingaling – ‘Greentea peng’
  • You Must Calculer – ‘Prince eyango’
  • My Groove – ‘Lapiro de Mbanga’
  • Peau de chagrin: Bleu de nuit – ‘Baloji’
  • Super K – ‘Diblo Dibala’
  • Diata bawu (Version Afrique) – ‘Werrason’
  • Mi wan gno – ‘Magic system’

Descarrega’t l’aplicació de betevé i gaudeix d’aquest podcast al teu mòbil