La Mònica és mare de quatre fills i no dona l’abast, per això sovint acaba repetint les mateixes receptes. L’Ada li proposa la solució per donar la volta als ingredients típics i comuns que sempre utilitza, com ara el pit de pollastre, amb una recepta tan original com és el xopsuei de pollastre i gambes!
Ingredients del xopsuei
– 2 pits de pollastre desossats
– 16 cues de gambes (n’hi ha de congelades de molt bona qualitat)
– 100 g d’espàrrecs escaldats
– 1 pebrot vermell rostit
– 1 cullerada sopera de sofregit de ceba i tomàquet
– 25 g de gingebre fresc
– 1 raig generós de salsa de soja (50 ml)
– 20 g de sucre (1 cullerada sopera)
– 50 ml de xerès (un raig generós o ½ copa)
– 20 g de midó de blat de moro (Maizena)
– 100 ml de caldo de pollastre (o aigua)
Preparació del xopsuei
1.- Tallem els pits de pollastre a daus. Pelem les cues de gambes.
2.- Daurem els daus de pollastre a foc fort en un wok o una paella gran. Hi afegim el sofregit de ceba i tomàquet.
3.- Remenem un parell de vegades perquè el pollastre s’impregni del sofregit i hi posem el xerès i els espàrrecs. Deixem que el vi s’evapori i hi afegim la soja, el sucre i el caldo de pollastre.
4.- Hi afegim les gambes i movem la paella per barrejar-ho tot. Dissolem la Maizena en una mica d’aigua freda. L’anem abocant a quantitats petites i ho anem remenant perquè vagi espessint la salsa.
5.- Hi posem el pebrot rostit tallat a daus i, per acabar, una mica de gingebre ratllat.