Xavier Trias es mostra confiat que aconseguirà els suports necessaris per ser alcalde: “Seria lògic que jo fos l’alcalde”. El candidat de TriasxBCN ho ha dit en una entrevista a Ser Catalunya, en què ha avançat que “les converses amb ERC són molt positives” i que la negociació amb el PSC es farà després del resultat del recompte definitiu. En tot cas, Trias ha assegurat que “té sentit que nosaltres puguem fer amb ERC i PSC un govern fort” perquè “Barcelona necessita un canvi”, ha insistit.

Primer la investidura; després, el govern

Trias ha reiterat que hi hagut una bona entesa amb el cap de llista dels republicans. En ser preguntat per si Ernest Maragall podria ocupar el càrrec de primer tinent d’alcalde, Trias ha dit que “d’això no n’hem parlat, ni toca ara”. El guanyador de les eleccions municipals 2023 a Barcelona ha explicat que les converses se centren ara en la investidura i no pas en la composició del govern.

No preveu “operacions estranyes”

El candidat de TriasxBCN diu que li “sorprendria que hi hagués operacions estranyes”. Sobre la possibilitat que Jaume Collboni lideri un govern tripartit d’esquerres, Trias no hi veu gaire opcions: “No sé quines possibilitats té el senyor Collboni, ERC no està per aquesta feina”, ha afirmat.

També ha dit que no compta amb el suport del PP perquè “des del primer dia em van dir que no em donaran suport”, però ha insistit que “no els veig fent operacions estranyes”.

ERC no hi respondrà fins al recompte final

Fonts republicanes consultades per betevé han assegurat que ni Ernest Maragall ni cap altra figura d’ERC no respondran a la proposta de tripartit feta per Trias abans que acabi el recompte final de vots (que podria dur algun vessament de regidors, sobretot entre el PSC i Barcelona en Comú). El recompte ha començat aquest divendres a les 10 h del matí i, com a molt tard, els resultats definitius es coneixeran el proper dilluns.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?