L’Ajuntament de Barcelona ha sancionat l’empresa Ximenez Catalunya, SLU, d’acord amb els informes de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum, per instal·lar amb retard els llums de la via Laietana, entre la plaça d’Urquinaona i el passeig de Colom. Com ha avançat ‘El Periodico’ i ha pogut confirmar betevé, es tracta d’un tipus de penalització que forma part de les clàusules de garantia d’aquests contractes i, en aquest cas, la sanció ascendeix a 2.258,22 €.

Tot i que inicialment es va atribuir el retard de l’encesa a les obres del carrer, el motiu no va ser aquest sinó l’incompliment de l’empresa contractada.

11 dies de retard i llums equivocades

L’enllumenat havia de funcionar des del dia 24 de novembre fins al dia 6 de gener, ambdós inclosos, i a la via Laietana no es van poder encendre fins al 5 de desembre, és a dir, amb 11 dies de retard. A aquest incompliment s’hi ha de sumar que l’ornamentació que es va col·locar inicialment no era la contractada, i que es va haver de substituir per la pactada en les especificacions del contracte.