L’alcalde ha demanat als Reis “que, a més de regals, ens porteu també oportunitats i confiança en el futur” i ha afegit: “us demano que ens ajudeu a sortir de la crisi, a seguir creant llocs de treball. Encomaneu il·lusió a tots els nens i nenes de la ciutat, i a totes les persones que ho passen malament.”

Trias ha expressat el seu agraïment a Ses Majestats els Reis d’Orient “per ser un any més amb tots nosaltres i per estendre un missatge d’amor i solidaritat aquestes festes”.

Per la seva banda, el rei Melcior ha definit Barcelona com “una ciutat d’acollida” i ha assenyalat que la seva llum els ha guiat durant la seva travessa. “Ja la tenim aquí!”, ha dit en rebre la clau de la ciutat al temps que ha demanat als nens i les nenes que siguin “generosos i bondadosos”.

Posteriorment, els Reis d’Orient s’han desplaçat a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, on ha començat la cavalcada, que acabarà cap a les 21 h a la Font Màgica de Montjuïc, després de fer el recorregut habitual pel centre de la ciutat.