XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Farem un acte amb l'Ajuntament de Barcelona, estem intentant lligar-lo amb el consulat francès amb reconeixement i amb condol a les víctimes i amb denuncia d'aquestes situacions que són absolutament inadmisibles i el nostre condol a les famílies i al poble francès."

Trias ha aprofitat la missiva per fer arribar a Hidalgo “l’afecte i la solidaritat de Barcelona amb la capital francesa”. Segons l’alcalde, “compartim el seu dolor i condemnem amb rotunditat aquest atac, que referma encara més la nostra defensa de la llibertat d’expressió i la democràcia com l’únic contrapès viable contra aquells que fan de la irracionalitat i el totalitarisme la seva raó de ser”. Tant ell com Artur Mas han presidit el minut de silenci que s’ha fet al migdia a la plaça de Sant Jaume per manifestar la commoció i rebuig a l’atemptat de París.

França viu aquest dijous una jornada de dol oficial. A les 12 del migdia s’ha fet també un minut de silenci i hi hagut concentracions convocades a totes les institucions públiques del país. A Madrid, s’han fet igualment minuts de silenci convocats tant al Congrés com a La Moncloa. I també a Brussel·les, davant el Parlament Europeu. Les primeres mostres de rebuig a l’atemptat ja van tenir lloc ahir a tot el món. A Barcelona, més de 200 persones es van concentrar davant del consolat de França. Entre les persones assassinades, hi ha el director de ‘Charlie Hebdo’, Stéphane Charbonnier, “Charb”, i tres caricaturistes de renom: Cabu, Tignous i Wolinski.