La conversa que publica ‘El Periódico’ la va gravar, diu el diari, un agent de la Urbana ingressat al mateix centre, des d’un box del costat d’on va tenir lloc la discussió. En el vídeo s’escolta com Garganté li diu al metge que ha de posar en l’informe que el manter ha caigut per una empenta de la policia. El regidor cupaire donarà explicacions aquest divendres al migdia a l’Ajuntament. A través de Twitter ja ha demanat, però, que es respecti la confidencialitat entre metge i pacient.

Els fets van passar després d’una intervenció de la Guàrdia Urbana, el 23 de març a l’estació de Drassanes, contra el “top manta”, en què va resultar ferit un venedor, a més de patir lesions lleus dos vianants i un agent de la policia municipal. Segons el metge, el regidor de la CUP el va pressionar perquè atribuís les lesions a una agressió, i no a una caiguda, tal com havia fet constar en l’informe. “El que has de fer és posar que el que ell diu és que la caiguda és per una empenta…”, diu Garganté al metge, que es resisteix a canviar l’escrit. Tot i que el so del vídeo no és gaire bo, es pot entendre. El regidor, acompanyat d’un representant dels manters, continua insistint al sanitari, i fins i tot li diu que pot fer que el tema es resolgui “en cinc minuts o en cinc hores”.

Finalment sembla que el doctor cedeix i se’ls escolta. Acorda, doncs, que el manter torni a passar a la consulta i que ja veurà què fa. En acabat, l’urbà va comunicar al metge que havia enregistrat els fets, ho va comunicar als seus superiors i van prendre declaració al metge, que en l’atestat -explica el diari- assegura que es va sentir pressionat per Garganté i la persona que l’acompanyava.

La CUP argumenta que Garganté volia que es repetís l’informe mèdic sense un agent de la Guàrdia Urbana al davant, i ho atribueix tot plegat a la criminalització dels venedors ambulants i del seu entorn. La regidora de la CUP María José Lecha ha denunciat també que es gravés la conversa. Per aquest cas, Josep Garganté haurà d’anar a judici el 22 d’abril. Des del CiU, Joaquim Forn, i per part del PP, Àngels Esteller, han demanat la compareixença urgent del govern municipal perquè expliqui què pensen fer i aclareixi la denúncia que implica el regidor municipal.