El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha defensat que Catalunya “no es pot permetre el luxe” de no tenir un aeroport del Prat preparat per a l’economia del segle XXI. El posicionament de Puigneró sobre l’ampliació de l’aeroport s’ha produït en la primera sessió de control al Parlament del nou govern.

Puigneró ha recordat que la Generalitat s’ha compromès a impulsar una taula institucional amb els sectors afectats per abordar “l’aeroport que necessita Barcelona i Catalunya”. Les paraules de Puigneró coincideixen amb un acte a ESADE del món empresarial per reclamar que aquest projecte tiri endavant.

La Generalitat crea una taula de treball

D’aquesta manera, s’ha referit a l’ampliació de l’aeroport en la seva primera sessió de control al Parlament com a vicepresident. Així mateix, ha recordat que el govern ha acordat impulsar una taula institucional per abordar amb els sectors afectats “l’aeroport que necessita Barcelona i Catalunya”. D’altra banda, el vicepresident ha fixat com a objectius prioritaris “avançar cap al projecte de la república catalana i fer d’aquest país un país de progrés”.

Les paraules de Puigneró es poden interpretar com un gir respecte al posicionament del seu antecessor a la conselleria de Territori, Damià Calvet. L’anterior conseller s’havia manifestat públicament contrari al projecte pel seu impacte mediambiental.