L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat diàleg per trobar un acord sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat que tingui en compte la millora de la connectivitat i alhora la reducció d’emissions. “El debat no ha de ser ampliació sí o no”, ha insistit Colau, que s’ha mostrat partidària de modernitzar les infraestructures i la mobilitat global, però tenint en compte l’imperatiu de la Unió Europea de frenar la contaminació. Per això, ha reclamat treballar amb “serenor, honestedat i no fer trampes”.

Colau ho ha dit en una conferència al Barcelona Tribuna en què ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona anirà i s’implicarà a la taula de treball que crearà la Generalitat per abordar l’ampliació de l’aeroport, en què ha demanat que hi hagi també sectors econòmics i l’Estat. “Com que tenim objectius compartits, seiem a la taula i busquem el millor model d’aeroport de país i com connectem les infraestructures de manera més eficient”, ha apuntat.

En aquest sentit, s’ha mostrat confiada a posar-se d’acord tots els actors i ha dit que “no prevec que no hi hagi acord”. L’alcaldessa ha reiterat que la connexió ferroviària és “més sostenible” que l’aèria i ha defensat un cop més substituir vols curts pel tren. En la conferència, Colau no ha fet referència a la divergència de criteris que hi ha entre els dos socis de govern a l’Ajuntament, BComú i PSC, que es va fer evident en una comissió en què es va dir “no” a l’ampliació de l’aeroport.

2022, un any “no senzill” per obres

L’alcaldessa ha aprofitat la conferència al Barcelona Tribuna per fer balanç no només del mig mandat, sinó dels sis anys que porta en el càrrec, amb un recull de les actuacions fetes en matèria social, d’habitatge, urbanisme o turisme. Colau ha confirmat que aquesta tardor començaran les obres per connectar el tramvia per la Diagonal i ha augurat que “el 2022 no serà senzill perquè tindrem moltes obres”. A la del tramvia, hi ha sumat els treballs de la superilla de l’Eixample.

En el seu discurs, Ada Colau ha defensat la feina de diversos regidors del seu grup, però no ha fet esment en cap moment dels seus socis, el PSC, que ni tan sols ha anomenat. Sí que ha fet gala de ser “el govern més estable” i ha elogiat el “lideratge dels comuns” per aconseguir una majoria d’esquerres a l’Ajuntament i superar “el bloqueig” d’altres administracions. En aquest sentit, ha ofert diàleg, col·laboració i lleialtat institucional per abordar qüestions com el destí dels fons europeus.