La negociació per a l’aprovació del pressupost municipal de Barcelona encara hores decisives. Després del “no” dels comuns i de les crítiques de Colau al govern, el tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, ha afirmat que “Colau s’ha dedicat a buscar més excuses que punts d’acord” per poder tirar endavant els comptes. En una roda de premsa aquest dimecres, Valls ha dit que “la manca d’acord rau en la negativa de la senyora Colau. No vol donar un “sí” a un pressupost que és progressista” i creu que tot respon a la seva “obsessió legítima per entrar al govern”.

En aquest sentit, ha afirmat que “no és creïble que es prediqui constantment que es volen governs d’esquerres, quan un es carrega pressupostos d’esquerres”. Valls ha recordat que “ja se n’han carregat dos”, en referència als de la Generalitat i els de l’Estat i que ara “plantegen fer el mateix amb un tercer”, el de l’Ajuntament de Barcelona.

Esforç per negociar

Ara bé, des del govern, estan disposats a seguir negociant fins a l’últim moment. “Farem l’esforç perquè s’incorporin els comuns, però ells també l’han de fer” i ha afegit “jo estic disposat a assumir la meva responsabilitat, que ells assumeixin la seva”. Per això diu que “aprofitarem tot el que puguem aquestes 48 hores”.

El tinent d’alcalde d’Economia ha assegurat que aprovar el pressupost “no és un xec al blanc al govern. És un xec a Barcelona” i recorda que mentre altres grups com el PP o Trias per Barcelona han presentat al·legacions als comptes, “els comuns no n’han presentat cap”.