De Veciana ha volgut lliurar a l’alcalde una reproducció de la placa amb el nom “Plaza de la Constitución”, però no ha pogut fer-ho perquè la Guàrdia Urbana li ha barrat el pas a l’entrada principal de l’Ajuntament. Pretenia ser el colofó a un acte simbòlic amb el qual UPyD ha reclamat que es torni a posar la placa al seu lloc original per tal de “recuperar la història”.

L’agost de 2013, el consistori va treure la placa i va col·locar un escut de la ciutat amb la inscripció “Ajuntament de Barcelona”. La placa, que feia referència a la Constitució de 1837, es conserva en un museu.

Segons el candidat d’UPyD a la presidència de la Generalitat, amb aquesta actuació en un edifici públic l’alcalde de Barcelona “està tocant allò que és nostre, ja que la història és de tots”. Per a De Veciana “no cal que es digui plaça de la Constitució ja que tots la coneixem com a plaça de Sant Jaume” i ha afegit que “quan es tapen plaques, estem en un dèficit de democràcia i Xavier Trias ha demostrat ser poc demòcrata”.