GERARD ARDANUY, regidor del Districte de l'Eixample "Estem aplicant un sistema nou de disseny, bàsicament estem contextualitzant, donant-li singularitat a l'interior d'illa, aprenent de l'experiència del desenvolupament dels interiors d'illa anteriors. Es representativament un pis de l'Eixample, en les zones més emblemàtiques d'aquest, l'entrada seria la cuina, la zona central de l'interior representaria la gran dels nens, per entendre'ns on hi haurà tota la zona de jocs. A un extrem tindrem suposadament habitacions més petites i a l'altre tindrem la zona de nens petits, la zona del soral. És una significació de l'Eixample i d'aquesta tipologia de pisos que ens ajuda a donar un relat i un sentit a una intervenció urbanística".

Com passa a tots els pisos, al pis jardí de l’interior d’illa d’Anaïs Napoleon s’hi accedirà pel rebedor. Així és com s’ha dissenyat el passatge del número 155 del carrer de la Marina. L’espai d’entrada tindrà una instal·lació en memòria d’aquesta fotògrafa impulsora d’una nissaga de retratistes professionals que va començar a treballar a Barcelona el 1851.

Després del rebedor, es podrà seguir passejant per tot “el pis”. A la cuina és on s’ubicaran els arbres fruiters i també un paviment de records àrabs. A la terrassa hi haurà taules i seients i, a les habitacions, les zones de joc infantil (n’hi haurà un total de tres) i una zona d’estada per a la gent gran. En total, més de 1.300 metres quadrats amb un pressupost de licitació de 600.000 euros. Està previst que el nou interior d’illa pugui obrir al públic el febrer de 2015.

Nou interior d’illa a l’Esquerra de l’Exiample

El d’Anaïs Napoleon és el 46è interior d’illa que es recupera a l’Eixample. I no serà l’últim. L’Ajuntament ha presentat un nou espai que es recuperarà al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample. És el que està ubicat entre els carrers de Còrsega, Villarroel, París i Casanova. Tindrà més de 1.500 metres quadrats i està previst que el projecte s’aprovi inicialment aquesta primera quinzena de desembre. La intenció de l’Ajuntament és començar a enderrocar les naus que actualment hi ha a l’espai a finals de gener de 2015 i poder-lo obrir al públic a l’estiu de l’any vinent. L’interior d’illa està concebut com un gran jardí verd i tindrà dues àrees de joc infantil.