Universitats per la República ha convocat una aturada aquest divendres al migdia per protestar contra l’empresonament de mig govern català. A més d’aturar les classes, s’han concentrat en diversos campus universitaris de tot Catalunya. A Barcelona una de les més nombroses ha estat  a l’Edifici Històric de la UB. A les 12h, professors i estudiants han aturat les classes i s’han concentrat a la plaça Universitat.

Els organitzadors  també ha publicat a Twitter el manifest que s’ha llegit en les diferents concentracions. Asseguren que “continuaran mobilitzats per exigir la llibertat sense càrrecs dels presos polítics” i perquè “s’apliquin els resultats del referèndum”.

Les mobiltzacions s’han preparat des de primera hora d’aquest divendres.

Talls de trànsit en diversos punts

Molts manifestants han tallat diverses carreteres en protesta pels empresonaments. A Barcelona, els talls més importants s’han produït a la Gran Via , a la Diagonal i també a la Ronda de Dalt.

A primera hora del matí també hi ha hagut talls de trànsit en diversos punts de Catalunya. Centenars de manifestants han tallat carreteres i, fins i tot, vies de tren. A Barcelona, han afectat sobretot la Gran Via, a l’altura de Glòries. La Guàrdia Urbana ha hagut de desviar el trànsit per evitar que les retencions anessin a més.

Els manifestants, convocats pel Comitè de Defensa de la República del Poblenou, han reclamat la llibertat dels “presos polítics”.

També hi ha hagut talls en algunes vies de tren. A Sant Cugat, l’organització Arran ha ocupat les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat i ha evitat que els trens poguessin circular durant 15 minuts. Els talls han afectat la línia Barcelona-Vallès. La circulació, però, ja s’ha reprès.

Diverses carreteres de tot Catalunya s’han vist afectades pels talls. Per exemple, a la frontera entre la Vall d’Aran i  França, on un centenar de persones han tallat l’N-230.