L’ANC i Òmnium han cridat a la ciutadania a mobilitzar-se i fer una aturada aquest dijous, a les 12 h, davant de tots els centres de treball. A la plaça de Sant Jaume la mobilització ha estat molt important. Els manifestants han reclamat “Democràcia” davant de la situació política que es viu a Catalunya i han llençat crits de “És Puigdemont el nostre president”. Representants del govern municipal han seguit la concentració. Tant l’ANC, com Òmnium han volgut mostrar amb l’acció el rebuig a l’aplicació del l’article 155 de la Constitució i a la “detenció dels representants legítims”. La concentració ha coincidit amb la declaració a l’Audiència Nacional, de membres del govern català.

La CUP també ha participat en la concentració, des d’on ha defensat la “internacionalització del procés” perquè la justícia espanyola “es vegi reflectida tal com és”.

També hi ha hagut seguiment de manifestants davant de la Delegació del Govern a Catalunya, al carrer de Mallorca amb Roger de Llúria.

 

Els treballadors de l’Institut Català de la Salut (ICS) han sortit de la feina i han tallat el trànsit del carrer de Balmes cantonada amb Gran Via. Els manifestants s’han afegit a la crida de l’ANC i Òmnium Cultural per rebutjar l’aplicació del 155.

A les nombroses concentracions d’aquest migdia se suma la que han fet alguns treballadors de la Ciutat de la Justícia. Han demanat la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i han mostrat el seu suport al president català cessat Carles Puigdemont.

A més de les aturades del migdia, les entitats sobiranistes també han convocat una concentració a les 19 h davant el Parlament i dels ajuntaments. En la convocatòria destaquen que “direm que Catalunya la governa qui ha votat la gent”.