Regidors del PDeCAT, ERC i la CUP han mostrat pancartes amb el lema “Llibertat”. A més, a l’escó on seia Joaquim Forn com a regidor s’hi ha col·locat un llaç groc. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que el que es va viure aquest dijous és “un 1-O en seu judicial”, “un atac als principis de l’Estat de dret”. L’exalcalde Xavier Trias (PDeCAT) ha dit que la decisió d’enviar a presó incondicional mig govern és “un acte de venjança dels poders de l’Estat”. Trias ha afirmat que “l’Estat espanyol ens vol silenciats, però no ens callaran”.

Alfred Bosch (ERC) ha dit que la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional “és injusta, desproporcionada i no ajustada a dret” i ha afirmat que s’ha empresonat persones “per motius polítics”. Bosch ha reclamat a l’alcaldessa que surti de l’ambigüetat, i ha exigit al PSC que a més de condemnar els fets, ho practiquin. Des de la CUP, Maria Rovira ha qualificat de “vergonya” que els socialistes es mantinguin al govern municipal. “Cs, PSC i PP tenen por, per això empresonen idees”, ha afegit Rovira.

El socialista Jaume Collboni ha replicat a Bosch que “som molts els que pensem que més enllà del sí-no hi ha molt més”. Collboni ha dit que l’empresonament de bona part del govern destituït és “una tragèdia política amb dimensió humana”. Cs i PP han estat els únics que han mostrat respecte a la decisió judicial. Carina Mejías (Cs) ha dit que “els que s’han saltat les lleis ho sabien, els havíem advertit”. Alberto Fernández Díaz (PP) ha sentenciat que “no hi ha presos polítics sinó polítics presos per ordre judicial”.

El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha afirmat que l’Estat espanyol és “un estat teocràtic” que té la Constitució com a bíblia i que “no es mou d’aquí”. Al final del plenari, l’alcaldessa ha dit que espera creure que a tots els regidors els uneix “un sentiment unànime de tristor”. Ada Colau ha interpel·lat els grups a unir-se en “la dignitat i la fermesa” de ser la primera institució del país escollida democràticament després de la destitució del govern.

El Grup Municipal del PSC ha presentat una proposició al plenari que no ha prosperat i ni tan sols s’ha arribat a debatre. El text rebutja la decisió judicial, que qualifica de “desproporcionada” i afirma que “els conflictes polítics requereixen solucions polítiques”.