Emocionada i amb llàgrimes als ulls Carme Forcadell s’ha adreçat als treballadors i als funcionaris del Parlament. Ha dit que no s’esperava aquesta rebuda i els ha demanat que tornessin a treballar “com sempre heu fet”, ha dit, “amb professionalitat, eficàcia” per fer d’aquest “un país millor”, perquè “tothom continuï pensant que aquest és el seu Parlament i se’n sentin orgullosos”.

La presidenta del Parlament també ha volgut agrair el suport rebut a través de Twitter  i s’ha mostrat orgullosa de presidir la cambra catalana i dels seus treballadors.

El Tribunal Suprem ha ajornat les declaracions de Forcadell i dels cinc membres de la Mesa fins al 9 de novembre. El tribunal ha pres aquesta decisió arran de la petició dels seus advocats, que havien al·legat indefensió perquè no havien tingut temps de preparar-ne la defensa. Tot i això, el jutge del Suprem ha decretat vigilància policial permanent per a tots ells, inclosa Carme Forcadell, per la qual cosa han hagut de donar un domicili i un número de telèfon on estar sempre localitzables.