Durant la concentració de protesta al Parlament contra els empresonaments dels consellers es van escoltar crits i diverses veus a favor de la vaga general. El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, i el cupaire Albert Botran ja van reclamar la celebració de l’aturada laboral.

Des del sindicat, però, remarquen que els motius de la convocatòria són estrictament laborals. CSC assegura que crida a la vaga per quatre raons principals: la regressió en els drets laborals, la precarietat, “la fal·làcia de la sortida de la crisi” i per reclamar la derogació del decret que facilita el canvi de la seu social de les empreses. A més, recorden que “les vagues polítiques estan prohibides”.

La Intersindical-CSC és un dels quatre sindicats minoritaris que van convocar la vaga general del 3 d’octubre per rebutjar la repressió policial de l’1 d’octubre durant la celebració del referèndum. La vaga, però, va quedar eclipsada per una aturada de país, en què, a més d’empreses, van participar-hi ajuntaments i institucions.

Els representants de la Intersindical asseguren que en els propers dies es reuniran amb els sindicats majoritaris i que esperen que se sumin a la mobilització. També han explicat que en funció de l’evolució dels esdeveniments, la vaga es podria fer el dia 9 de novembre, però ho han desvinculat de la declaració dels membres de la Mesa del Parlament processats pel Suprem.

Foment del Treball demana il·legalitzar la vaga

La patronal dels empresaris, Foment del Treball, ha anunciat en un comunicat que dilluns presentarà una demanda de procediment col·lectiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè es declarari il·legal la vaga general del dia 8 de novembre. També sol·licitarà mesures cautelars amb l’objectiu de paralitzar la vaga i exigirà la declaració de responsabilitat per danys i perjudicis que es puguin derivar de l’aturada. Foment del Treball assegura que la vaga està convocada per motius extra laborals i amaga les raons polítiques que suposarien un frau de llei.