El portaveu del Grup Municipal de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha demanat aquest dimarts al matí a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que assumeixi personalment “la màxima responsabilitat” de les polítiques de prevenció i de seguretat de la ciutat per l’augment dels delictes, un 8,6 % el darrer anys a Barcelona. Galbis ha dit que “són dades dramàtiques” i que “ens acostem perillosament a les xifres de rècord del 2019, el pitjor any dels últims 40”, ha sentenciat Galbis.

El portaveu de la formació ha instat el govern municipal a fer autocrítica i ha exigit a Jaume Collboni que faci “un cop de timó molt clar”. “Requerim canvis en els responsables polítics i policials d’aquesta ciutat, no podem continuar fent el mateix amb la mateixa gent“, ha dit Galbis, que critica amb duresa la gestió dels socialistes i els comuns dels darrers anys, amb Albert Batlle com a responsable de seguretat al capdavant. “Fa cinc anys que estem amb els mateixos responsables polítics i amb resultats cada vegada pitjor“, ha sentenciat.

Demanarà dimissions si continua empitjorant la delinqüència

Galbis ha advertit que si les dades de delinqüència no milloren a Barcelona a curt termini, la formació exigirà “dimissions”. “Collboni no pot delegar tota la responsabilitat en un primer tinent d’alcaldia, ha d’assumir-ho ell perquè l’alcalde és el màxim responsable de la seguretat i de la Guàrdia Urbana”, ha defensat Martí.

“El senyor Collboni no agafa el ‘toro per les banyes’ i li exigim que agafi aquesta responsabilitat com a màxim responsable polític de la ciutat”, ha subratllat el portaveu de la formació de Xavier Trias.