El Grup Municipal d’ERC reivindica l’acord amb el PSC pel pressupost, però es mostra prudent i allunya la possibilitat d’un pacte de govern imminent. La seva presidenta, Elisenda Alamany, ha explicat al programa ‘Els matins’, de TV3, que s’ha arribat a una entesa “en clau barcelonina”, si bé l’ha cenyida per ara als comptes. Segons Alamany, fins ara només hi ha hagut “converses per condicionar el rumb” del govern municipal i que “encara queden moltes coses per parlar”.

En aquest sentit, Alamany ha assegurat que han trobat un “PSC receptiu, que ve cap a la Barcelona que vol ERC”, i ha destacat de l’acord que impulsa una oficina pel català, mil pisos públics i la T-Cultura. La líder republicana ha detallat que ara aniran “pas a pas” i reivindiquen “continuar parlant per veure com es va parlant”. L’objectiu és garantir que les propostes consensuades amb el PSC es vagin complint. I ha afegit que treballaran perquè ERC “sigui protagonista i condicioni el rumb”.

El govern de Jaume Collboni ha pogut aprovar de forma inicial aquest dimarts el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2024 en una comissió d’economia extraordinària. Els comptes han sumat els vots a favor del PSC, Barcelona en Comú i ERC, mentre que TriasxBCN, el PP i Vox hi han votat en contra