La presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, assegura que no posarà condicions ni línies vermelles per un pacte de govern amb el PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Tot i això, l’exalcaldessa si que ha marcat quines són les prioritats per la formació que lidera: l’habitatge, la connexió del tramvia per la Diagonal i les pacificacions de l’espai públic. Ho ha dit en una entrevista a ‘Aquí Catalunya’ de la Cadena Ser, en què també ha assegurat que, pels comuns, el pacte de govern amb PSC i ERC “pot ser imminent”.

“Per nosaltres l’habitatge és una prioritat”

“Que l’habitatge és una prioritat per nosaltres tothom ho sap”, ha dit durant l’entrevista. L’exalcaldessa defensa crear “més habitatge públic que mai”, regular el mercat privat, i la reserva del 30 % d’habitatge protegit en les noves promocions o les grans rehabilitacions (i que Collboni vol modificar). A més, considera que caldrà ser molt exigents perquè la regulació del preu dels lloguers que ha d’entrar en vigor es compleixi i crear una estructura municipal que acompanyi aquest desplegament. “Nosaltres hem demostrat que ho sabem fer”, ha dit en referència a la regulació dels apartaments turístics.

A banda de l’habitatge, també són qüestions claus per als comuns la connexió del tramvia que, en canvi, Collboni ja ha relegat al següent mandat, la inversió en escoles i els eixos verds, tot i que el govern ja ha dit que no en farà més. Potser per això, en aquesta entrevista Colau s’hi ha referit amb el terme de “pacificació de l’espai públic”.

Primera tinenta d’alcaldia? “Ni m’ho he plantejat”

Tal com ja va explicar dissabte, Colau ha insistit que, en la reunió amb Collboni, l’alcalde li va assegurar que la seva primera opció és un govern progressista d’esquerres, és a dir, un tripartit amb ERC. L’exalcaldessa celebra que el PSC hagi desbloquejat les converses amb els republicans i assegura que, per part dels comuns, aquest pacte de govern “pot ser immediat”.

Colau afegeix que el repartiment de càrrecs “no és una qüestió central” i sobre si serà la primera tinenta d’alcaldia del nou govern assegura: “Ni m’ho he plantejat”. Reconeix, però, que és “habitual” que la segona formació en representació al consistori sigui la que ostenta el segon rang institucional.