Tot i que aquests últims dies pren força un acord d’esquerres a l’Ajuntament de Barcelona, el president del Grup Municipal de TriasXBCN, Xavier Trias, no tira la tovallola. Assegura que un tripartit amb PSC, BComú i ERC seria un “error greu”. “La gent de Barcelona voldrien un bon acord entre socialistes i Junts”, ha dit en una entrevista a ‘El món a RAC1’. De fet, Trias no hi renuncia. “Fins a l’últim moment la meva voluntat és fer un acord i fer un govern fort a Barcelona”, ha afirmat.

“La gent del meu partit em fa cas a mi”

El líder de TriasXBCN creu que aquest acord tripartit “no es fa amb mentalitat de Barcelona” i assegura que Collboni “obeeix interessos que no són els particulars”, sinó els del PSC. En canvi, assegura que ell té “la ferma voluntat” d’arribar a un acord amb els socialistes. “La gent del meu partit em fa cas a mi”, assegura en referència a les crítiques que el partit es governa des de Waterloo.

“No seré la crossa de ningú”

Trias afirma que o entren al govern municipal o faran d’oposició. “El que és clar és que no serem la crossa de ningú”, ha exclamat. També ha parlat de l’acostament d’ERC a Collboni. “Hi ha un canvi d’actitud”, constata i afegeix: “Crec que s’estan equivocant però ja s’ho faran”.

Sobre la seva marxa de l’Ajuntament i de la política, Trias ha tornat a dir que plegarà quan hi hagi un acord de govern, sigui en el sentit que sigui. Un comiat que es podria produir d’aquí a un mes o un mes i mig. Diu que serà el partit qui decidirà el seu substitut, i que ell el que farà és deixar el grup ordenat amb persones que tenen “el consens de tots”, i que són Jordi Martí i Neus Munté.

Sirera (PP) considera “absurd” un pacte PSC-ERC

També ha parlat de pactes el president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, que considera “absurd” un acord entre PSC i ERC “perquè no tenen majoria”. El popular interpel·la a Collboni perquè “negociï cada proposta” i no pacti amb ningú. Ho ha dit en una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de TVE, en que també ha acusat l’alcalde “d’arrossegar els peus”, i li ha recordar que el dia de la investidura li va demanar no substituir un govern “nefast” de Colau i Collboni per un altre de Collboni i Colau “perquè l’ordre dels factors no altera el producte”.