XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo em sento feliç com alcalde. Perquè hem lluitat, volíem produir un canvi i la veritat és que el canvi s'ha produït." "No tens majoria i el que has de fer és parlar amb els altres, intentar entendre't amb els altres i que tots entenguem que la ciutat es tira endavant no només perquè hi ha un grup que ha guanyat les eleccions sinó perquè tots ajudem i volem que la ciutat vagi endavant. I hem de ser capaços de pactar la direcció, i com es fan els pressupostos, sent molt conscients de quina situació econòmica hi ha. Tothom ha de tenir molt clar que la situació és la que és i el que hem de fer són uns esforços especials pressupostaris per marcar les prioritats en una situació de crisi econòmica."

Trias es reunirà amb la resta de formacions a partir de la setmana vinent amb l’esperança de trobar-hi punts d’entesa. En declaracions a BTV, ha explicat que, davant la situació de crisi econòmica, caldrà fer uns esforços pressupostaris especials i aplicar el sentit comú. Això, ha dit, passa per aparcar projectes com el del zoo marí.

En una entrevista a ‘La Vanguardia’ d’aquest dissabte, l’alcalde afirma que no l’il·lusiona estar en minoria al consistori i que prefereix un pacte estable, tot i que no a qualsevol preu. “Tampoc em tanco a pactes puntuals. No tinc preferències, pactarem amb qui tingui les idees clares“, ha matisat.