JOSEP ANTONI DURAN I LLEIDA, cap de llista de CiU "Donar força, votar CiU és un vot avui també per castigar la gestió del Partit Socialista Obrer Espanyol. Aquells que vulguin castigar la gestió econòmica del PSOE poden votar Convergència i Unió. I a més, votant CiU, evitaran que el PP guanyi a Catalunya i arribi a tenir majoria absoluta. Fixeu-vos si és útil el vot a CiU". ARTUR MAS, president de la Generalitat "El moment de passar comptes amb el govern de Catalunya serà d'aquí a tres anys quan hi hagi les eleccions catalanes. Però ara no és el moment de passar comptes amb el govern de Catalunya. Ara és el moment de donar-li força perquè pugui fer la feina que ha de fer al servei de tot el país i de tot Catalunya. Ara és aquest moment".

Mas demana a l’electorat que no castigui CiU per les retallades

Convergència i Unió ha aprovat aquest matí les llistes per al 20-N i ha ratificat Duran i Lleida com a candidat per a la circumscripció de Barcelona. Artur Mas ha apel·lat al vot útil per castigar la gestió dels socialistes al capdavant del govern i per evitar una majoria absoluta del PP. Així mateix, Mas ha demanat a l’electorat que no castigui CiU per les retallades a Catalunya, sinó que tingui en compte la gestió de Duran i Lleida a Madrid.

Chacón proposa un nou pacte fiscal “federal”

EL Consell Nacional del PSC ha ratificat aquest dissabte el programa electoral i les llistes del partit per a les eleccions del 20-N, marcades per la partitat. La número 1 per Barcelona, Carme Chacón, ha proposat un nou pacte fiscal, “federal”, per tal d’acostar Catalunya al model foral del País Basc i Navarra. Segons Chacón, el pacte reclamaria més reconeixement de Catalunya però també garantiria la solidaritat entre autonomies. L’objectiu seria crear una caixa compartida gestionada pel Consorci Tributari.

Junqueras demana que les caixes intervingudes siguin de titularitat catalana

El president del partit, Oriol Junqueras, ha reivindicat Esquerra com a impulsora del debat sobre el pacte fiscal. Des del Consell Nacional, Junqueras ha recordat que la seva formació ja fa 20 anys que parla i reclama la fórmula que ara proposa Convergència i Unió. D’altra banda, ha defensat la creació d’un sistema financer català que actuï com a motor per reactivar l’economia i ha demanat que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) sigui gestionat amb la titularitat del Govern de Catalunya.