L’alcalde ha afirmat que no pararà d’actuar en qüestions com ara el “top manta” o la prostitució al carrer perquè tant els barcelonins com els turistes entenguin que l’alcalde no permetrà aquesta fenòmens. Xavier Trias ha criticat el govern municipal anterior i l’ha titllat de permissiu amb aquests problemes de la ciutat.

Trias ha dit que perseguirà els furts al metro, i també la prostitució al carrer i el “top manta”. Pel que fa als dos darrers problemes, l’alcalde ha assegurat que la Guàrdia Urbana exercirà més pressió sobre els clients, ja que sovint les persones que treballen al carrer són explotades. En aquest sentit, ha instit en la necessitat d’oferir una resposta social a les prostitutes i també als venedors il·legals.

Pel que fa a la crisi i les retallades, Xavier Trias ha assegurat que manté una batalla constant amb el govern de la Generalitat. L’alcalde ha insistit que la situació econòmica no és bona i que, malgrat tot, intentaran cooperar amb el govern. Ara bé, també ha deixat clar que la Generalitat ha de complir amb les seves obligacions i que el consistori ha de donar una resposta a les persones que necessiten assistència social.

Per últim, Trias s’ha referit als pressupostos municipals. Una vegada més, no ha descartat cap aliança i s’ha mostrat disposat a parlar amb tots els grups. Amb 14 regidors, ha recordat Trias, Convergència no pot fer tot el que vol.