JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Aquests dos mesos de juliol i agost hem augmentat les denúncies d'un 98% respecte al mateix període de l'any passat i som conscients que es produeixen alguns casos aïllats al Gòtic,això també és fruit de la pressió policial que es fa a la Rambla." ASSUMPTA ESCARP, portaveu del Grup Municipal del PSC "Potser el govern de xavier trias no marca bé les seves prioritats a l'espai públic, al mateix temps que ahir estava amb el conseller Puig explicant el que havien fet en el metro, potser la Guàrdia Urbana no estava atenent el que havia d'atendre a l'espai públic." XAVIER MULLERAS,Grup Municipal del PP "El que no poden fer es trasllar el problema d'un lloc a un altre, per això creiem que és molt necessària la modificació de l'ordenança del civisme, perquè només modificant l'ordenança podrem prohibir la prostitució al carrer." JOAQUIM MESTRE, portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Malgrat tots els esforços que es facin, malgrat totes les redades que es facin, malgrat totes les multes que es facin; demostra una vegada més que no es pot eradicar aquest fenòmen perquè existeix. I si existeix, tinguem el valor de regular-lo com fem amb tots els fenòmens que existeixen a la nostra societat." FRANCESC HOMS, portaveu del govern "Nosaltres intervenir en l'espai públic, hem manifestat, ho va manifestar el propi president, és la nostra voluntat de regular l'espai públic. Crec recordar que això fins i tot va ser motiu d'una resolució al Parlament de Catalunya. I, per tant, aquest compromís hi és."

L’alcalde Xavier Trias ha dit que és inadmissible la prostitució i s’ha mostrat predisposat a acabar amb aquesta activitat. Per fer-ho, aposta per una llei d’estrangeria més dura i per mantenir la pressió policial no només cap les treballadores sexuals sinó també cap als clients.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn ha admès que hi ha queixes veïnals per aquestes pràctiques. Tot i això, afirma que la solució escapa de les mans municipals i que quan es fa pressió en una zona, aquest fenomen s’escampa a les altres zones.

L‘ordenança del civisme aprovada al 2006 ja preveu multar no només a qui ofereix serveis sexuals sinó també als qui els compren. Tot i això, el nombre de sancions a clients imposades aquest estiu han estat molt inferior al nombre de sancions a prostitutes.

La Generalitat també s’ha referit a la polèmica de la prostitució al carrer. El portaveu del govern, Francesc Homs,  ha recordat que el president Artur Mas es va comprometre la setmana passada al Parlament a abordar la prostitució en la nova llei d’ús de l’espai públic.