JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "El senyor Trias ha triat PP, la coherència des de la dreta. De nou, opta per la desregulació i per cedir davant la pressió de determinats grups." ISABEL RIBAS, regidora d'ICV-EUiA "Creiem que no és bo ni per al model de ciutat ni per al model comercial de casa nostra. I que, un cop més, es posa al davant el model de turisme per sobre de les necessitats de casa nostra." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "El PP ha acabat imposant el que diu la legislació espanyola fraccionant la unitat territorial de Barcelona i això és el principi de la fi del model de ciutat."

L’acord entre CiU i el PP permet que els comerços puguin obrir cada diumenge de 10 h a 18 h des de l’1 de juliol fins al 15 de setembre. L’acord s’amplia més enllà de Ciutat Vella i l’Eixample i arriba als barris més turístics de Sants-Montjuïc i Gràcia, i al Camp de l’Arpa del Clot, a Sant Martí. Jaume Collboni (PSC) considera que amb aquest acord Trias “perd el comerç de proximitat” i ha anunciat que els socialistes no hi donaran suport. Acusa l’alcalde de manca de sensibilitat vers el problema del comerç de proximitat i posa d’exemple les reunions dels socialistes amb el sector: “Nosaltres hem parlat amb els comerciants, som conscients de les seves inquietuds. Trias ha provocat una ruptura al sector amb aquesta nova improvisació.”

Isabel Ribas (ICV-EUiA) considera que l’acord no és bo “ni per al model de ciutat ni per al model comercial de casa nostra”. Els ecosocialistes creuen que es posa el model de turisme per sobre de les necessitats comercials de la ciutat.

Jordi Portabella (ERC) ha dit que l’acord entre CiU i PP “és el principi de la fi d’un model d’èxit dins i fora de la ciutat”. L’antic regidor de comerç ha criticat que el PP “hagi acabat imposant la legislació espanyola a Barcelona” amb un model comercial que “fracciona la unitat territorial de la ciutat”. Portabella creu que el nou model portarà unes desigualtats comercials i d’impacte a la ciutadania molt difícils de corregir i que, tot i que en un principi es produeixi un augment de les vendes, a mig termini hi acabaran perdent: “Amb aquest acord, el model Barcelona s’afebleix.”