L’exalcalde de Barcelona i possible candidat de Junts a les eleccions municipals, Xavier Trias, creu que seria un error que Junts surti del govern: “Seria absolutament sorprenent, erroni i equivocat”, ha assegurat en declaracions al programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’. Una crisi oberta entre Junts i ERC que també pot amenaçar la seva eventual candidatura com a alcaldable.

Critiques a les baralles entre Junts i ERC

Trias ha detallat que “la imatge de desunió de l’independentisme és molt negativa” i ha fet una crida perquè s’acabin els retrats i redefinir els objectius de la legislatura. “Aquesta història s’ha d’acabar”, ha conclòs. Aquest dilluns Junts ha de decidir com preguntarà a les bases si surt del govern o no en la consulta que faran aquesta setmana.

Trias no ha pres encara una decisió

En ser preguntat sobre si aquestes desavinences entre Junts i ERC afecten la seva candidatura ha contestat que encara no ha pres “cap decisió perquè està estupefacte” i ha recordat que per ser alcaldable va posar com a condició “que no ens barallem i hi hagi acord”. Trias ha incidit que no només vol una “entesa interna de Junts” sinó també amb ERC.

Jo no vull barallar-me amb ERC, estem cometent un error, no crec que sigui bo el que estem fent
Xavier Trias, exalcalde de Barcelona

Una decisió que es retarda

Tot i que Trias va explicar que al setembre decidiria si feia el pas, ha anat retardant la decisió sobre si es presentarà com a candidat per Barcelona a les eleccions municipals del 2023. Hi ha veus dins el partit que l’animen perquè s’hi presenti. Un dels qui va pronunciar-se públicament va ser el secretari general de Junts, Jordi Turull, que va expressar la voluntat que Trias de sigui l’alcaldable de la formació.