Pere Aragonès
Foto: ACN

(ACN) Sense cap novetat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, s’han reunit durant una hora, i en persona, aquest diumenge al matí, tal com ha pogut saber l’ACN. Però la trobada ha acabat sense novetats i l’acord per salvar el govern actual s’allunya. Turull ha volgut explicar presencialment la proposta de Junts al cap de l’executiu, que manté la seva posició: no restituirà el vicepresident destituït, Jordi Puigneró. La formació de Turull i Laura Borràs havia donat marge a Aragonès per negociar fins aquest diumenge a la nit.

Aragonès i Turull s’han vist aquest diumenge al matí, abans que el president assistís al concurs de castells a Tarragona —s’hi estarà fins a la tarda—, i que Turull acudís a la presentació de la candidata del seu partit a les eleccions municipals de Solsona.

Durant la reunió, Turull ha explicat a Aragonès la proposta de Junts, que es basa en tres eixos: restituir Puigneró, que el Consell de la República dirigeixi l’espai de coordinació estratègica independentista i el compliment dels tres acords del pacte d’investidura (coordinació a Madrid, recuperar l’espai estratègic i que la taula de diàleg només abordi l’amnistia i l’autodeterminació).

No es descarta que hi pugui haver més contactes al llarg de diumenge. D’una banda i l’altra, però, admeten que cada vegada hi ha menys marge perquè avui s’arribi a algun acord. Dit d’una altra manera, no s’esperen gaires novetats, segons fonts tant de Palau com de Junts.

A partir de dilluns

Junts reunirà l’executiva aquest dilluns, com és habitual. El partit de Turull i Borràs avaluarà l’estat de les converses amb Aragonès —en funció de com hagi acabat el dia d’avui— i, en funció d’això, decidirà la pregunta de la consulta a la militància. Les bases del partit decidiran si Junts ha de continuar o bé sortir del govern. La votació se celebrarà els dies 6 i 7 d’octubre.