(ACN) El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, veu la consulta de Junts sobre si ha de marxar del govern com una “dimissió” de la direcció política del partit. “És poc responsable i indica una circumstància interna i la incapacitat de prendre decisions”, ha afegit en una entrevista aquest dilluns al matí al programa ‘Cafè d’idees’, de La 2 i Ràdio 4.

El sol fet de fer una consulta a les bases és una dimissió de la direcció política
Ernest Maragall president del Grup Municipal ERC

Quan li han preguntat per les condicions de Junts per mantenir-se a l’executiu català, Maragall considera que “són posades per no ser acceptades i menystenen la institució”. I, en aquest sentit, ha considerat “inacceptable” que l’estratègia independentista estigui “subordinada” a l’última paraula d’un organisme que no és transversal i està pendent de reforma, en referència al Consell de la República.

Junts decideix el redactat de la consulta

Està previst que el grup de Junts concreti aquest dilluns quina serà la pregunta a les bases sobre si han de continuar al govern. Una consulta que està prevista per aquests dijous i divendres, després que la setmana passada el president del govern, Pere Aragonès, fulminés el vicepresident Jordi Puigneró per “pèrdua de confiança” després que Junts plantegés la moció de confiança al debat de Política General.