Trias entrevistat al 'bàsics'

(ACN) Xavier Trias ha negat aquest divendres que pactar amb ERC l’alcaldia de Barcelona sigui posar la ciutat en mans d’un front independentista, com li retreia el líder socialista de la ciutat, Jaume Collboni.

En una entrevista a RNE, Trias ha assegurat que “a Barcelona el que es fa és gestionar Barcelona” i ha assegurat que discursos com el de Collboni són els que es fan “a Madrid”. “Aquí ja ha passat de moda”, ha afegit.

En pregunta-li si això vol dir que ja no hi ha independentisme, Trias ha contestat: “Sí que hi ha independentisme, clar que sí. Però a Barcelona el que es fa és gestionar Barcelona. Hi ha gent que constantment parla de coses que no són la discussió que tenim. Tenim una discussió diferent”.

Trias no dubta que serà l’alcalde de Barcelona

Sobre la investidura, Trias no ha tingut cap dubte que l’alcalde de la ciutat serà ell, després d’haver guanyat els comicis del 28 de maig. En preguntar-li sobre els suports que té per tirar endavant la investidura, ha afirmat que en té un de “molt important”, que és que “ningú suma 21”. En aquest cas, ha recordat, “l’alcalde és la força més votada”.

En el mateix sentit ha afirmat que, al seu parer, l’única possibilitat de sumar 21 regidors perquè no aconsegueixi la vara d’alcalde és un pacte a tres entre el PSC, Barcelona en Comú i ERC, “però ERC ja ha dit que a aquest joc no hi juga”.