XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Fa quatre anys em vaig presentar en unes eleccions amb el projecte Morrot, tothom hi ha votat en contra, tornarem a fer-la." WILLY MÜLLER, director general Barcelona Regional "Barcelona lo que quiere es conectar la ciudad con la ciudad de poniente, todo lo que está creciendo en la ciudad hasta la Marina del Prat Vermell, hacia la Zona Franca, hacia el aeropuerto, para nosotros es fundamental interligarla por delante de la montaña de Montjuïc."

El pla inicial, el Blau@Ictinea, proposava un barri residencial al port, que havia de ser possible gràcies a l’ampliació d’aquesta infraestructura i que havia de servir per connectar Ciutat Vella amb la Zona Franca al darrere de Montjuïc. La proposta actual, en canvi, elimina l’aspecte residencial i aposta per obrir aquesta zona de la ciutat com un nou pol productiu aprofitant la proximitat amb el port i connectant-la amb el centre amb la reforma de la ronda del Litoral. En definitiva, segons l’alcalde, “ampliar la ciutat cap al Morrot”.

Aquest dilluns, en la inauguració al Moll de Llevant de l’exposició ‘”Ciutat-Port”, una mostra sobre la transformació del litoral barceloní, Trias ha tornat a reivindicar aquesta reforma de la zona oest de la ciutat i ha recordat que “fa quatre anys em vaig presentar a unes eleccions amb el projecte Morrot. Tothom hi ha votat en contra, tornarem a fer-lo.”