Piscina Creueta Coll

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha denunciat aquest dijous la manca de reacció del govern de Jaume Collboni davant de l’onada de calor que afecta Barcelona aquests dies, amb nits que freguen els 30 graus.

El grup municipal lamenta que amb aquestes temperatures el govern municipal no hagi mantingut oberts, durant l’agost, la totalitat dels refugis climàtics de Barcelona. També creuen que s’hauria d’haver ofert accés gratuït a les piscines municipals i s’hauria d’haver activat un pla de xoc per atendre les persones més vulnerables durant l’onada de calor.

Denuncien que més de la meitat de refugis climàtics estan tancats

“La reacció del govern Collboni ha estat del tot insuficient i extremament rígida, fins al punt que han continuat tancats més de la meitat dels tan anunciats 227 refugis climàtics que operen a la ciutat per alleujar les altes temperatures”, li han retret les regidores de Trias per BCN Neus Munté i Titon Lailla, responsables de l’àmbit de drets socials de la formació.

Demanaran explicacions a la Comissió de Drets Socials

El grup municipal ha anunciat que el pròxim mes de setembre, en la primera Comissió de Drets Socials a l’Ajuntament de Barcelona, demanaran “la compareixença del govern Collboni per demanar explicacions davant la manca de resposta efectiva durant l’onada de calor, amb la meitat dels refugis climàtics tancats i sense un pla de xoc ni reforç per atendre les persones més vulnerables a la calor”.

ERC ja va denunciar el tancament de la meitat dels refugis climàtics durant l’agost

El Grup Municipal d’ERC a Barcelona va denunciar ja fa un any que la meitat dels refugis climàtics de la ciutat estan del tot o mig tancats durant l’agost. Asseguraven l’agost del 2022 que només 67 refugis obrien amb normalitat, malgrat les altes temperatures. Elisenda Alamany, regidora d’ERC, va qualificar aleshores de “presa de pèl” el pla impulsat per l’Ajuntament per combatre la calor.

A través d’una piulada ha recordat aquesta situació i ha reclamat que “en una ciutat on una de cada tres persones no se’n va enlloc durant l’agost, cal posar tot el que tenim a l’abast en plena calorada”.