L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat la fase d’alerta diürna del Pla calor en vigor des d’aquest dimecres, atès que no es preveuen temperatures per sobre dels 33 graus els propers dies. Amb tot, manté l’emergència per nits tòrrides perquè sí que hi ha previstes temperatures nocturnes elevades i per sobre del llindar màxim, fixat en 27,9 graus.

27 persones ateses dimecres durant la fase d’alerta diürna

Aquest dimecres el Pla calor va estar activat en fase d’alerta durant tota la jornada, amb un balanç de 27 persones ateses pel dispositiu especial a la via pública que va posar en marxa el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, el CUESB. Es va informar les persones vulnerables sobre els refugis climàtics i se’ls va lliurar material preventiu, com ara gorres, aigua fresca i cantimplores. Aquest és el dispositiu que desapareix amb la desactivació de la fase d’alerta diürna del pla.

Es manté la fase preventiva

Un cop desactivada la fase d’alerta es manté la fase preventiva, en què s’informa la població sobre què és una onada de calor i quines són les recomanacions generals, amb la distribució de fullets informatius als centres de serveis socials i equipaments municipals. També es fa arribar a la població la llista de refugis climàtics activats.

El CUESB manté actiu el seu servei telefònic permanent i l’Institut Municipal de Serveis Socials manté la divulgació de mesures preventives entre els beneficiaris dels serveis d’atenció domiciliària municipal.