Aquest divendres Xavier Trias s’acomiadarà de l’Ajuntament de Barcelona com a regidor i això comportarà canvis dins del grup municipal. Un dels més evidents serà el canvi de nom. TriasxBCN deixarà aquestes sigles, tot i que encara es desconeix quines seran les noves.

Segons ha confirmat l’actual portaveu, Jordi Martí Galbis, “el nom segurament canviarà, però avui no estem en condicions encara de dir-ho”. La renúncia de Trias suposarà també canvis interns. El mateix Galbis serà qui assumirà, previsiblement, la presidència del grup i Neus Munté passarà a ser-ne la portaveu adjunta, tal com el mateix Trias havia proposat. Carme Lleó, actual portaveu del grup al districte de Gràcia ocuparà la vacant al grup. Tots aquests canvis, però, s’hauran de ratificar aquest dimecres a la tarda en una assemblea de la federació de Junts de Barcelona.

“Ha estat una persona que ha construït ponts”

Galbis ha elogiat la figura política i personal de Trias, de qui ha destacat que sempre ha intentat construir ponts i enteses amb tothom. Ha lamentat “la guerra bruta que ha patit sempre” i creu que, “juntament amb Maragall, ha estat el millor alcalde per a Barcelona”. Per això afirma que, pel grup, el d’aquest divendres, serà un ple emocionant.

Un comiat anunciat

El líder de TriasxBCN ja va avisar durant la campanya electoral que, si no era elegit alcalde, no es quedaria a l’oposició i quan Collboni va arrabassar-li l’alcaldia —amb els vots del PSC, BComú i el PP—, va assegurar que no es menjaria els torrons a l’Ajuntament. Les cites electorals, però, han allargat una mica més la seva estada.

Des de l’inici del mandat, Xavier Trias va dir que es quedaria al consistori només fins que la situació política fos “més calmada”. Durant tots aquests mesos, fins i tot s’havia especulat amb una possible entrada de TriasxBCN al govern de Collboni, una opció que es va acabar descartant.