L'Ajuntament té ara l'última paraula en la transformació que s'ha projectat per fer del Port Vell una marina de luxe amb espai per a iots de grans dimensions. El consistori ha d'aprovar el pla especial de la zona després que el Port ja hi hagi donat llum verda. El govern municipal sosté que el projecte és clau per a la Barceloneta i que hi haurà reunions constants amb veïns i comerciants, alguns dels quals ja han aixecat veus crítiques. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona Malgrat les al·legacions nombroses que ha rebut la nova marina, el Port manté que el projecte no ha canviat substancialment, i assegura que no es preveu cap barrera visual entre el port i la Barceloneta. SIXTE CAMBRA, president del Port de Barcelona La nova marina de luxe és només una branca del projecte que s'ha presentat avui: el Barcelona Clúster Nàutic. Amb l'agrupació d'empreses del sector es vol convertir la ciutat en un referent nàutic a la mediterrània i, alhora, crear nous llocs de treball. També s'inclou en aquest projecte la nova marina de la Bocana Nord, davant de l'Hotel W, on s'ha de fer un nou port esportiu.

L’alcalde Xavier Trias i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, han presentat el Barcelona Clúster Nàutica a la seu de la Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona. Amb aquest projecte, que vol aglutinar les empreses del sector, el Port vol ocupar els primers llocs en amarratges per a tot tipus d’embarcacions, en grans regates o en els ensenyaments relacionats amb la nàutica. Ara bé, l’Ajuntament té l’última paraula en la transformació que s’ha projectat per fer del Port Vell una marina de luxe amb espai per a iots de grans dimensions. El consistori ha d’aprovar el pla especial de la zona després que el Port ja hi hagi donat llum verda.

El govern municipal sosté que el projecte és clau per a la Barceloneta i que hi haurà reunions constants amb veïns i comerciants, alguns dels quals ja han aixecat veus crítiques. Malgrat les al·legacions nombroses que ha rebut la nova marina, el Port manté que el projecte no ha canviat substancialment, i assegura que no es preveu cap barrera visual entre el port i la Barceloneta.

La nova marina de luxe és només una branca del projecte que s’ha presentat avui: el Barcelona Clúster Nàutic. Amb l’agrupació d’empreses del sector es vol convertir la ciutat en un referent nàutic a la mediterrània i, alhora, crear llocs de treball nous. També s’inclou en aquest projecte la nova marina de la Bocana Nord, davant de l’Hotel W, on s’ha de fer un nou port esportiu.