Les negociacions pels pressupostos i les ordenances fiscals van començar a principis de setmana. I ja aleshores Trias va reconèixer sentir-se còmode amb el PP. Veia més punts d'acord amb els populars que no pas amb els socialistes que, segons Trias, no li ho posaven fàcil i es mostraven més reticents. De fet, el mateix Jordi Hereu va admetre que estaven distanciats. El PSC trobava a faltar concrecions més enllà de les promeses de continuisme en algunes polítiques, o l'acceptació de certes condicions. Tot plegat ha fet decantar la balança. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Nosaltres començarem unes negociacions bilaterals, exclusives perquè a més així ho vol el Partit Popular. Nosaltres, aquesta ciutat no es pot quedar en cap cas sense pressupostos i sense tenir les eines per tirar endavant la ciutat". L'exclusivitat en les converses era una de les condicions que va posar el PP per començar a negociar els comptes amb Trias. Ara, un cop concedida la demada començaran a negociar, diuen, amb responsabilitat. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Barcelona necessita aprovar els seus comptes municipals, les ordenances i els pressupostos. I per això el Partit Popular no actuarem com altres des de la frivolitat electoral, i sí amb la responsabilitat de govern perquè sempre es necessita aprovar els pressupostos però en temps de crisi encara més". Les negociacions començaran demà mateix amb la voluntat que els acords arribin al més aviat possible. De fet, a finals de setmana se sotmetran a votació les primeres ordenances fiscals per a 2012. Aquest és el pas previ per a l'aprovació dels pressupostos de l'any que ve.

Aquesta decisió aplana el terreny per encarar l’aprovació de les ordenances fiscals en la comissió fiscal d’aquesta setmana, i la votació dels pressupostos municipals, en què quedarien fora la resta de partits. Aquests només podrien presentar propostes sobre el pacte tancat entre CiU i PP.

L’alcalde considera que no poden allargar-se més aquestes reunions, que la ciutat ha d’avançar i aquest dilluns es reunirà ja amb el Partit Popular. D’aquesta manera respon a la petició d’exclusivitat que Alberto Fernández Díaz, li va fer aquesta setmana. El president del Grup Municipal del PP va demanar, a més, pactar amb el govern pressupostos i ordenances, i va anunciar un tot o res: o bé votarien a favor o bé en contra, però en cap cas s’abstindrien.

Férnandez Díaz ha dit, aquest diumenge, que “al llarg d’aquesta setmana podrien arribar els primers acords en els comptes municipals, i en concret en les ordenances fiscals, que aniran tancant-se en les pròximes setmanes, per aconseguir l’aprovació definitiva dels comptes en el ple de desembre“.