ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president Grup Municipal PP "Exclusivitat és una qüestió de coherència. Els barcelonins vàrem votar el passat 22 de maig un canvi nítid. I per tant no té sentit que Xavier Trias i el govern de la ciutat vulguin pactar els pressupostos amb tots, dialogant amb tots podent arribar amb acords amb el PP, socialistes, Iniciativa, Esquerra...." "Hereu i jo, i ho dic amb tot el respecte i tota la legitimitat a totes les opcions, tenim models de ciutat diferents. Per tant Xavier Trias no pot mantenir permanentment aquest discurs de dir: jo vull pactar amb tots, perquè no tots representem el mateix model de ciutat, i ho dic des del respecte i la legitimitat. Xavier Trias diu que pot arribar a acords amb Iniciativa per Catalunya. Jo ho respecto, però jo no puc arribar a acords amb Iniciativa perquè cadascú des de la seva legitimitat, estem als antípodes ideològics." "Xavier Trias aquests dies presentava el seu balanç dels seus primers 100 dies de soledat política, i en certa manera de maquillatge en certs plantejaments de govern." "Des del Partit Popular el que volem és un canvi a Barcelona; un canvi a les ordenances fiscals, als pressupostos, amb un acord si finalment s'arribés amb Xavier Trias i el govern de la ciutat per aconseguir el que és el més important: unes ordenances, uns pressupostos, uns comptes municipals per lluitar contra la crisi, per crear ocupació, per millorar la qualitat de vida dels barcelonins i dels barris, per garantir la seguretat amb més recursos per lluitar contra la delinqüència, i millorar les polítiques socials." "Si pagues imposts i pagues taxes has de tenir una resposta per part de l'Ajuntament amb uns millors serveis. Per tant hem de trobar aquest equilibri entre una fiscalitat justa i uns serveis correlatius a uns impostos que pagues, en matèria de neteja, de serveis...." "Vostè recordarà l'eslògan del propi Xavier Trias de CiU a les eleccions municipals: "Tu Trias" Alcalde Trias, tu tries: ara és el moment d'escollir entre canvi o continuïtat."

En una entrevista amb Xavier Muixí a Les Notícies de les 10, Fernández Díaz diu que demana exclusivitat a l’hora de negociar els pressupostos per coherència: “Els barcelonins vàrem votar el passat 22 de maig un canvi nítid. I per tant no té sentit que Xavier Trias i el govern de la ciutat vulguin pactar els pressupostos amb tots, dialogant amb tots podent arribar amb acords amb el PP, socialistes, Iniciativa, Esquerra….”

El president del Grup Municipal del PP ha dit que ell i Jordi Hereu no representen el mateix model de ciutat, i que Trias s’ha de decantar per algú dels dos. De l’entesa n’exclou Iniciativa, ja que diu que “es troba als antípodes ideològics”.

Fernández Díaz demana que les ordenances i els pressupostos estiguin encarats a lluitar contra la crisi i a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.  I creu que l’Ajuntament ha de correspondre al ciutadà que paga els seus impostos amb millors serveis: “hem de trobar aquest equilibri entre una fiscalitat justa i uns serveis correlatius a uns impostos que pagues, en matèria de neteja, de serveis”, ha dit.

El president del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament ha fet servir la ironia per demanar a l’alcalde que  es decideixi, recordant el seu eslògan de fa anys: “Tu Trias”