Trias ha manifestat que aquesta victòria és un moment molt especial per ell i que l’havia somiat durant molts anys. Amb aquest canvi històric, CiU ja compta amb 15 regidors a l’Ajuntament, davant dels 11 que queden per al PSC. Als anys 1987 i 1991 Convergència i Unió ja va arribar fins els 17 i 16 regidors, amb  Josep Maria Cullell al capdavant, però ara, amb es converteix en la primera força municipal a la ciutat de Barcelona amb aquests 15 regidors.

En la compareixença davant dels militants, ha afegit que deixant a part l’eufòria per haver guanyat, s’ha de recordar tots aquells que no han anat a votar. Assegura que l’abstenció ha de fer reflexionar els partits.

Xavier Trias ha promès que convertirà Barcelona en la capital “orgullosa” de Catalunya, i ha convidat a tothom a sentir-se’n protagonista. D’altra banda, creu que haurà de ser exigent però lleial amb la Generalitat.

També ha destacat com a repte per a la propera legislatura lluitar contra la crisi i sortir de la situació d’atur. A més, ha dit que no hi haurà despeses sumptuàries i que destinarà recursos als serveis socials.