RICARD GOMÀ, candidat d'ICV-EUiA "el PSC no ho ha fet mai a Barcelona des del punt de vista de les fòrmules de govern i ha apostat sempre per transformar la ciutat des de governs plurals d'esquerres. La davallada electoral del PSC crec que situa aquest partit en la necessitat de repensar si aquestes polítiques, polítiques, no forma de govern, polítiques sociovergent si aquest enduriment de l'ordenança, aquest retall de les llibertats, si aquest urbanisme desvinculat de les necessitats ciutadanes no ha estat per ells un factor d'afebliment polític i electoral a Barcelona. Jo n'estic convençut que sí."

Gomà ha anunciat que farà una oposició dura a Convergència: “Els resultats ens fan estar forts, som l’únic partit de l’esquerra que puja i farem una oposició molt nítida, contundent i radical a les retallades de la dreta”. El cap de llista d’Iniciativa ha dit que vol reactivar els barris per convertir-los en un “pol d’il·lusió” i poder tornar a ser un partit de govern.

El president del grup municipal d’ICV ha culpat el revés dels socialistes a algunes polítiques aplicades els darrers anys pactades amb CiU, com l’ordenança del civisme o les obres públiques desvinculades de la necessitat dels ciutadans. “Quan l’esquerra fa polítiques de dretes, acaba alimentat la dreta política”, ha dit.

Sobre els resultats a Badalona i a d’altres poblacions on ha guanyat el PP n’ha parlat el secretari general d’Iniciativa, Joan Herrera, que ha dit que la seva prioritat serà evitar l’entrada dels populars apostant per les majories d’esquerres. Respecte als resultats a Barcelona, ha felicitat el candidat Ricard Gomà pels cinc regidors aconseguits.