El PSC ha passat dels 14 regidors que va aconseguir l’any 2007 en els darrers comicis electorals, a 11 regidors. Lluny queden els 22 regidors que es van guanyar el 1983 i el 1987 amb Pasqual Maragall.

En la compareixença davant dels militants i els mitjans de comunicació, en què ha estat rebut amb forts aplaudiments, Hereu ha assegurat l’equip seguirà treballant per Barcelona tot i no haver guanyat. També ha destacat la campanya electoral “magnífica i inoblidable” que ha fet els darrers dies amb el seu equip, així com el model de ciutat que han defensat el Partit del Socialistes. Jordi Hereu ha confessat que “tots i cadascun dels dies de campanya electoral ha sentit l’apreci de la gent.”

Barcelona és el marc on el PSC ha destinat més recursos, i els responsables assenyalen el moment complicat que passen els socialistes no només a Barcelona, sinó a la resta de Catalunya i de l’Estat. Per això, Hereu espera “recuperar i afinar els instruments democràtics” per apropar la política als ciutadans.

L’alcaldable del PSC ha felicitat el guanyador de les eleccions, Xavier Trias, per telèfon.