Es tracta del pitjor resultat que ha obtingut ERC, i tornen al número de regidors del 1995, quan Pilar Rahola encapçalava la llista.

Unitat per Barcelona tenia la intenció de crear un tercer espai ben diferenciat, que finalment no ha aconseguit atraure el vot independentista. Però Jordi Portabella s’ha mostrar disposat a detectar amb més precisió quina és la fórmula per captar aquests electors. Per això, ha assegurat que continuarà treballant “perquè la capital de Catalunya sigui la que lideri el camí cap a la indepedència d’aquest país.” Unitat per Barcelona no ha pogut capitalitzar la mobilització durant les consultes independentistes, de les quals n’han fet bandera durant tota la campanya electoral.

També han apuntat com a possible element que els ha jugat en contra, no haver tingut prou temps per donar a conèixer i vendre la coalició. Portabella ha destacat la importància de presentar una candidatura de l’esquerra independentista, i ha afegit que “continuarà buscant un espai polític per unir l’aspecte nacional i el social.”

Unitat per Barcelona no ha aconseguit convertir-se en la clau de la governabilitat, i per superar aquest mal resultat en un futur, Portabella ha afegit que hauran de  treballar amb rigor.