Els primers actes del nou alcalde atreuen tots els focus, però enmig d'aquesta agenda mediàtica Trias ja ha enllestit bona part de l'engranatge municipal. El primer que ha fet l'alcalde és oficialitzar el nomenament de vuit gerents. Tots ells amb experiència en l'àmbit privat, però també públic. A banda de Joan Delort, una de les cares més mediàtiques d'aquesta segona línia de govern que s'encarregarà de Seguretat, hi ha també altres cares conegudes com la de qui serà al capdavant de tots els gerents: Constantí Serrallonga, que havia estat conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona, o Ramon Massaguer, exgerent d'Urbanisme i un dels imputats pel cas de l'hotel del Palau que ara s'encarregarà de la coordinació d'empreses i entitats. Trias ja va dir que confiava plenament en aquest funcionari. A tots ells, Trias els demana que executin la part més tècnica perquè els regidors puguin trepitjar el carrer i mantenir contacte directe amb els ciutadans. Que exerceixin amb austeritat i simplificant l'administració municipal. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "La gestió ha d'estar sota les ordres de la política, però els polítics no poden creure que cada districte és un regne de taifes. No, no hi ha d'haver una gran coordinació i una manera de funcionar no." Amb tota aquesta estructura en marxa, Trias haurà de començar a pensar el pressupost municipal, encabint la concertació del tercer sector tal com anunciava aquest cap de setmana, el nou contracte que hauria de permetre abaratir el cost que suposa el Bicing i traçar l'estratègia de neteja i seguretat per a l'estiu. De moment, Trias ha començat amb una política dura contra la venda ambulant il·legal aquest cap de setmana que ha permès decomissar més de 8.600 objectes.

Durant l’entrevista, Trias també s’ha referit a la polèmica sobre les declaracions que va fer en un documental i per les quals ja ha demanat disculpes. El nou alcalde -que, en el vídeo difós per Internet, deia que tenir un gendre de l’Espanyol seria “una desgràcia”- ha dit que espera que no es difonguin altres converses privades en què digui “tonteries”.

Trias també ha reconegut que, des que va assumir l’alcaldia divendres, se sent “vigilat” i que, de la mateixa manera que ell s’haurà d’acostumar als responsables de seguretat, ells s’hauran d’acostumar al fet que ell té les “seves particularitats”.