Trias ja ha posat cares als districtes. Són aquestes. Al capdavant del més cèntric i el més complicat, Mercè Homs, que ja ha seguit de prop el districte en aquest mandat. Gerard Ardanuy serà el responsable de l'Eixample, un Eixample on ja exercia la presidència. Sants-Montjuïc serà de Jordi Martí, que compaginarà amb la cartera de presidència. Elena Turalló, la número quinze de la llista, anirà a les Corts. Joan Puigdollers, a un districte que coneix bé, Sarrià - Sant Gervasi. Gràcia serà per a Maite Fandos, quarta tinenta i la més carregada de feina. Horta-Guinardó, ara en mans de l'ecosocialista Elsa Blasco, finalment caurà a mans de Francina Vila. Irma Rognoni, una de les noves cares, es farà càrrec de Nou Barris, Raimond Blasi, tindrà una tercera cartera a més de Consum i Joventut, es farà càrrec del districte de Sant Andreu i Sant Martí serà per a Eduard Freixedes, que ho compatibilitzarà amb la gestió de la Mobilitat. Trias ja ha oficialitzat tot els equip. Ha posat noms a les àrees i als districtes. Ha creat, ha dit, una estructura més simple però més eficient. De les 17 regidories que hi havia fins ara es passa a 13. També es redueix el nombre de delegats i comissionats També s'elimina una de les àrees de govern, de les sis que tenia Hereu a les cinc que tindrà Trias. Unes tinències de les quals penjen les diferents regidories. De la primera tinència en dependrà Jordi Martí, que serà el regidor de Presidència. I també Freixedes, que, a més de Sant Martí s'encarrega de Mobilitat. De la segona tinència, l'econòmica, en penjarà la regidoria de comerç que tindrà com a cara visible Raimond Blasi. La tercera tinència es farà càrrec d'Urbanisme, Habitatge, Serveis Urbans i Medi Ambient, una regidoria que serà responsabilitat de Joan Puigdollers. La quarta tinència, la social i també la més extensa, en dependran tres regidories, la de família i usos del temps, la de la dona i drets civils i la de joventut. A més d'una delegada de Salut i tres comissionats, dos d'ells heretats del govern anterior. El de candidatura olímpica i de forma provisional el delegat d'immigració. De la cinquena tinència, la de Cultura, en dependrà la regidoria d'Educació, que estarà encapçalada per Gerard Ardanuy.

Xavier Trias ha reiterat que l’Ajuntament tindrà cinc tinències d’alcaldia. La primera, l’encapçalarà Joaquim Forn i inclourà una regidoria de Presidència i Territori, que portarà Jordi Martí, i una altra de Mobilitat, a càrrec de Eduard Freixedes. També hi haurà un comissionat de Participació Ciutadana, que serà Carles Agustí.

La segona tinenta d’alcalde serà Sònia Recasens. L’àrea inclourà una regidoria de Comerç, Consum i Mercats, que encapçalarà Raimon Blasi.

La tercera tinència d’alcaldia – a càrrec d’Antoni Vives- inclourà la Regidoria de Medi Ambient i Serveis Urbans, que dirigirà Joan Puigdollers.

Dins de la quarta tinència d’alcaldia -que comandarà Maite Fandos- hi haurà tres regidories: Dona i Drets Civils –Francina Vila-, Adolescència i Joventut –Raimon Blasi– i Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats –Irma Rognoni-. També hi haurà una delegada de Salut, que serà Cristina Iniesta. Hi haurà un comissionat d’Immigració que, de moment, continuarà sent Daniel Torres, un altre de la Gent Gran –Assumpció Roset– i un altre dels Jocs Olímpics –Enric Truñó-.

Dins la cinquena tinència d’alcaldia, hi haurà una regidoria d’Immigració, que ocuparà Gerard Ardanuy.

Els regidors de districte

Pel que fa als districtes, Mercè Oms serà la regidora de Ciutat Vella; Gerard Ardanuy, el de L’Eixample; Jordi Martí, el de Sants – Montjuïc i Elena Turalló, la de les Corts. A Sarrià-Sant Gervasi, el regidor serà Joan Puigdollers i a Gràcia, Maite Fandos. Francina Vila serà la regidora d’Horta-Guinardó; Irma Rognoni, la de Nou Barris; Raimon Blasi, el de Sant Andreu i Eduard Freixedes, el de Sant Martí.

Simplificació de l’administració

Segons ha explicat Trias, el nou govern municipal neix amb “l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels barcelonins” i respon als principis de “contenció i simplificació de l’administració” que es va marcar CiU. L’alcalde electe, que demà serà investit, ha anunciat que l’estructura política que ha presentat avui es completarà amb una estructura gerencial que donarà a conèixer la setmana vinent. També anunciarà qui presidirà els plens municipals, donat que Trias no ho farà perquè considera que cal canviar-ne el sistema de funcionament.