El PP i Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) porten al plenari dues proposicions que van en sentit contrari. D’una banda, Esquerra demana a l’alcalde, Xavier Trias, que lideri el “clam municipalista” a favor del dret a decidir. A més, li demana que promogui la internacionalització del procés català i faci arribar a alcaldes de capitals europees, de ciutats agermanades amb Barcelona i els de les 100 ciutats més influents del món una carta per donar-los a conèixer la consulta.
El PP, per la seva banda, porta al ple una proposta d’acord que demana a l’Ajuntament que insti el president i el govern de la Generalitat a respectar les resolucions del TC sobre la consulta. També reclama a l’alcalde i el govern municipal que no promoguin cap acte relatiu a la consulta, ni que hi posi recursos humans, materials o logístics per fer-la possible. Encara sobre el procés sobiranista i tot el que se’n deriva, el PP farà una pregunta directa a Xavier Trias en què li demanarà explicacions sobre el cost i els experts que han redactat el llibre blanc sobre què pot significar per a Barcelona ser capital d’Estat i que l’alcalde va anunciar que presentarà durant el mes d’octubre.
L’altre tema que centrarà debat al ple és el turisme i, de retruc, l’esclat veïnal d’aquest estiu a la Barceloneta pels pisos turístics il·legals. Iniciativa presenta una proposició que reclama, entre altres mesures, un pla de creixement zero del turisme a la ciutat, impulsar un nou pla d’usos a Ciutat Vella, una nova ordenança de terrasses i suspendre obertura de comerços en festius.
El PSC portarà al ple la crisi de la Barceloneta i preguntarà directament a l’alcalde què pensa fer amb la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, “per les reiterades demandes ciutadanes i polítiques” d’assumpció de responsabilitats per “manca d’acció i deficient resposta a la crisi de la Barceloneta”.
Encara en la sessió de control al govern, Unitat per Barcelona reclamarà aplicar mesures urgents i efectives per reduir el nombre d’accidents de motos a la ciutat. Iniciativa buscarà el compromís del govern perquè els representants de l’Ajuntament a l’ATM defensin el 2015 aplicar una reducció de les tarifes dels títols de transport més usats.
La part executiva del ple ve poc carregada. Com a punt destacat es farà efectiu la creació de BAMSA, la nova empresa mixta de gestió dels aparcaments, després que al ple de juliol s’adjudiqués a SABA el 60% del capital de l’empresa. El d’avui és un punt tècnic de difícil explicació que inclou una ampliació de capital de BSM per compensar la “pèrdua” d’actius dels aparcaments que passen a mans de BAMSA.

Amb motiu de la vaga dels treballadors de BCN Audiovisual, empresa adjudicatària dels serveis informatius i tècnics de Barcelona Televisió i Barcelona FM, no es retransmet el Plenari en directe ni se’n fa un seguiment minut a minut al web.