XAVIER TRIAS, alcalde "Una ciutat solvent, que genera confiança com Barcelona, ha de disposar d'un cos policial ben dimensionat a les seves necessitats. No en tenim prou amb només cobrir les baixes. Barcelona, necessita un cos de la Guàrdia Urbana més ampli, ho farem.// Per més limitacions que se'ns vulgui posar per part de l'estat no pensem retallar ni un sol servei que sigui bàsic per garantir la bona convivència a Barcelona."

Trias ha fet gala d’haver augmentat la seguretat a la ciutat i ha assenyalat que això es demostra amb la disminució de robatoris i fets delictius. Concretament, els furts s’han disminuït en 12,5 punts des de 2011, mentre que els robatoris amb violència i intimidació s’han reduït en un 16,5%; els fets delictius al metro, per la seva part, han baixat un 12,3%. Tot plegat ha fet que la inseguretat disminueixi 10 punts respecte de fa quatre anys.

Trias ha elogiat la col·laboració entre els cossos dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Tot i així, l’alcaldable ha matisat que sempre es pot millorar i que la ciutat necessita d’un cos policial “ben dimensionat”. El candidat de CiU s’ha compromès a ampliar el cos de la Guàrdia Urbana, que ara és de 2.950 agents, a 3.200. També convocarà 60 places noves per al cos de Bombers, i els agents cívics s’ampliaran fins a 125 de forma gradual. Segons ha explicat, cada any se n’incorporarien 25 nous.

L’alcalde ha remarcat que, “per més limitacions que se’ns vulgui posar per part de l’Estat, no pensem retallar ni un sol servei que sigui bàsic per garantir la bona convivència a Barcelona”.