Tots els locals d’oci nocturn que hi havia al moll de Mestral del Port Olímpic ja han passat a mans municipals després de setmanes de resistència per part d’alguns ocupants. L’Ajuntament de Barcelona ha recuperat aquest dijous els quatre últims locals que quedaven pendents gràcies a una autorització judicial. Això vol dir que el consistori ja posseeix els 44 locals, fet que permetrà continuar amb la transformació del Port Olímpic.

Així serà el nou Port Olímpic del 2023

La majoria dels 44 locals d’oci nocturn (26) han estat recuperats de manera forçosa, mentre que en els 18 casos restants ha estat possible gràcies a la fórmula de lliurament voluntari oferta per l’Ajuntament des de l’inici del desallotjament, tan bon punt finalitzades les concessions.

A banda de recuperar tots els locals, el consistori ha informat que s’ha finalitzat la urbanització provisional d’aquest tram del moll de Mestral. Són 10.000 metres quadrats destinats al passeig i la pràctica d’esport. S’hi han instal·lat espais d’estada i jardineres per aportar verd al port.

pacificacio port olimpic

Més temps del previst per recuperar els locals

L’Ajuntament va començar a recuperar les claus dels locals les darreres setmanes del 2020. La intenció era fer-ho abans, però un problema jurídic va permetre als ocupants poder quedar-s’hi més temps del compte. D’acord amb els plans inicials del consistori, tots aquests locals s’acabaran destinant en un futur a activitats d’economia blava, és a dir, tot allò relacionat amb el mar, la nàutica i la pesca. Ja fa un mes que es van començar a desfer les terrasses per fer-ho possible.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, assegura que la recuperació de tots els locals és una “bona notícia” perquè permetrà unir Barcelona amb el mar “en la major transformació que viurà la ciutat en aquest mandat“. L’objectiu de l’Ajuntament és tenir enllestida la transformació del Port Olímpic l’any 2023.