Els 23 municipis de l’AMB abastits per la companyia Aigües de Barcelona han donat llum verda perquè a 60.000 famílies vulnerables els surti gratis la factura de l’aigua. En concret, se’ls bonificaran fins a 300 litres d’aigua al dia, “un consum raonable”, segons ha explicat el vicepresident d’Ecologia de l’AMB i regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia.

Les famílies beneficiades seran aquelles que estiguin en risc d’exclusió social, que tinguin tots els membres a l’atur, que estiguin en situació de pobresa energètica o que rebin una pensió mínima. Fins ara, aquestes famílies només reben una bonificació del 50 % de la tarifa de l’aigua (amb alguns complements addicionals, en funció del municipi).

La bonificació dels 300 litres/dia es farà a costa d’incrementar la factura de la resta de llars, de forma progressiva. Segons ha explicat Eloi Badia, aquestes famílies tindran, de mitjana, una factura de l’aigua un 1,5 % més cara que actualment, tot i insistir que la tarifa fixa està congelada des del 2019.

La proposta encara ha de rebre el sí definitiu del Consell Metropolità, al mes de març. Com a molt aviat, la bonificació començarà a ser efectiva a partir del mes de maig.