Jaume Collboni ha seguit aquesta tarda la conferència que Carina Mejías, de Ciutadans, ha fet a la Cambra de Comerç. El dia abans d'anunciar el pacte amb Ada Colau, el líder socialista ha captat totes les atencions. Mejías creu que amb l'acord no hi haurà estabilitat, però que l'entesa serà millor amb Collboni que no amb Colau. CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Així com l'alcaldessa m'ha dedicat alguns improperis, per dir-ho d'alguna manera. Séque amb Jaume Collboni això no passa i que tenim més bona relació i potser això afavorirà consensos importants." JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "És un pacte molt feble, molt molt. A nosaltres ens genera molta desconfiança i que sincerament jo no li veig gaire futur." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "De l'únic que es parla d'un possible acord entre PSC i Ada Colau és de la poltronitis, repartiment de càrrecs." La CUP ha endurit avui el to contra Colau, a qui ha acusat de fer entrar la màfia al govern per la porta del darrere si pacta amb el PSC. MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "El PSC és màfia i és el responsable directe del 4-F. Aquestes afirmacions les va dir l'Ada Colau i els membres del govern fa un any." Al matí des de BTV, el líder d'Esquerra, Alfred Bosch, ha demanat a les bases de BComú que evitin el pacte amb el PSC en la consulta que es farà la setmana que ve. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Estic segur que a molts la seva consciència els dirà de manera forta que aquesta aposta de compartir govern amb el PSC no és la millor." MARC GARCIA / NÚRIA LLABINA "Demà en aquesta sala es presentarà el que s'ha batejat com a proposa d'acord per a un govern d'esquerres. Un pacte que BComú i el PSC sotmetran a votació de les bases en els propers dies i que servirà per saber si aquestes els donen suport o no. Us ho ha explicat des del Col•legi de Periodistes, Marc Garcia."

CiU i el PP: “El pacte és un repartiment de cadires”

Des de Convergència i Unió, Joaquim Forn ha definit el pacte amb el PSC com a “molt feble i sense gaire futur”. Considera que Barcelona en Comú “ha escollit la comoditat del pacte perquè no es veu capaç de governar amb 11 regidors”, mentre que “el PSC creu que només busca la poltrona”. El popular Alberto Fernández Díaz també ha acusat el PSC de “poltronitis” pel repartiment de càrrecs de govern, i ha preguntat als socialistes si exigiran a Colau que no pacti amb la CUP.

C’s: “L’acord amb el PSC pot ampliar les aliances amb altres partits”

La presidenta de Ciutadans, Carina Mejías, ha dit que “només cal sumar” per adonar-se que el pacte no dóna estabilitat. Però també creu que gràcies a la incorporació de Jaume Collboni al govern s’obren les portes a “consensos més amplis que poden incorporar altres grups més importants del consistori”. Ho ha dit fent al·lusió a la bona relació que té amb el líder socialista, a diferència, ha assegurat, de la relació que té amb l’alcaldessa.

Els més crítics, ERC i la CUP Capgirem Barcelona

El republicà Alfred Bosch en una entrevista aquest dijous a BTV, ha demanat a les bases de Barcelona en Comú que “votin a consciència” perquè ha afegit que “encara hi ha una oportunitat de rectificar el pacte”. Però és des de la CUP Capgirem Barcelona des d’on han arribat més retrets. Han recordat que Barcelona en Comú va definir el PSC com la màfia i els responsables directes del cas del 4-F. De fet, la regidora Maria Rovira ha dit que Colau s’equivoca perquè “per tenir uns regidors més es confronta directament amb ERC i la CUP” i conclou que això “dificultarà arribar a acords de cara a les comissions i als plenaris”.