A mesura que se’n coneixen noves versions, s’afegeixen noves ombres sobre l’agressió aquest dissabte a la porta del Parc de la Ciutadella. Ciutadans assegura que la dona agredida va rebre un cop de puny per motius polítics per retirar llaços grocs, però altres veus apunten que l’origen de la discussió no tenia cap motivació ideològica. Així ho asseguren els implicats en diversos mitjans, que afirmen que la discussió va ser per llençar els llaços grocs a terra i no per retirar-los.

De moment només una de les dues parts implicades a l’agressió han presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra, segons ha confirmat el cos. Ara bé, els Mossos no expliquen quina de les dues parts és la que ha denunciat.

En un àudio enregistrat pel diari digital ‘Las Voces del Pueblo’ el marit de la dona agredida assegura que l’home que la va agredir “es va enfadar no perquè traguessin els llaços grocs sinó perquè estava el terrat brut”. L’home identificat per l’agressió també ha corroborat aquesta versió.

Segons TV3, l’home explica que es va tractar d’una baralla i no d’una agressió, perquè ell també va rebre una mossegada. Assegura que la discussió es va produir quan va veure que una parella i els seus fills llençaven llaços grocs a terra i els va recriminar que embrutessin la ciutat.

Els fets es van difondre quan el Grup Municipal de Ciutadans va denunciar aquesta suposada agressió. Segons va relatar el partit en un primer moment, la dona d’un militant de Ciutadans Ciutat Vella va ser agredida després de retirar un dels llaços grocs de les tanques del parc i va acabar a l’Hospital del Mar amb el nas trencat. El partit taronja, des del primer moment ha atribuït la discussió a motius polítics, assegurant que l’agressió era per retirar els llaços.

El partit es referma en aquesta posició, i aquest diumenge la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha anunciat que el partit denunciarà davant la fiscalia l’agressió a la dona que retirava llaços grocs. També ha anunciat la convocatòria d’una manifestació en suport a la víctima i de rebuig als fets.

Els partits condemnen l’agressió

Mentrestant, continuen arribant noves reaccions dels partits als fets. El vicepresident del govern català, Pere Aragonès, ha rebutjat “qualsevol agressió, sense matisos, tinguin la ideologia que tinguin” i ha afegit que el govern català sempre estarà al costat dels que defensin la llibertat d’expressió i la llibertat de la integritat física.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, també han donat la seva opinió, en què ha afirmat que “el nivell de falsedats i injúries que fan circular els Ciutadans i els seus mitjans afins arriba ja a uns nivells insospitats”.

Ada Colau reclama prudència

L’alcaldessa, Ada Colau, ha condemnat l’agressió alhora que ha demanat prudència “abans de fer interpretacions partidistes” dels fets. Colau ha assegurat que en espera de conèixer els detalls investigats pels Mossos, cal no generar confusió ni crispació.

Aquestes paraules no han agradat a la líder de Ciutadans a l’Ajuntament, Carina Mejías, que ha recriminat a Colau que utilitzi aquest fet per atacar un partit polític.

El PP obrirà una oficina virtual per assessorar les persones que retiren llaços grocs

El líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández, ha anunciat aquest diumenge que el seu partit obrirà una oficina virtual d’assessorament i suport a totes les persones denunciades, sancionades o agredides per retirar llaços grocs a Barcelona:”Volem defensar i donar suport a les persones que siguin sancionades, denunciades o perseguides per les seves idees per l’independentisme” ha explicat.