Aquest territori anomenat Tabarnia estaria format per nou comarques -tarragonines i barcelonines- on, segons els impulsors, van guanyar els partits no independentistes a les eleccions del 21-D. La idea va tenir tanta transcendència a les xarxes que els mitjans de comunicació se’n van fer ressò i ara els impulsors han volgut continuar amb la proposta.

A la presentació s’han referit a Tabarnia com “un poble perseguit per les seves idees” i han presentat el dramaturg Albert Boadella com a president a l’exili d’aquest territori, que ha parlat en clau d’humor. Volen que Tabarnia sigui un gran mirall on es vegin reflectits els independentistes tot i que, en aquest cas, els “tabarnians” tenen arguments sòlids.

Una idea renascuda arran del 21-D

La llavor de Tabarnia cal buscar-la en la Plataforma per l’Autonomia de Barcelona, o BCN is not Catalonia, nascuda el 2011 per reivindicar un tractament fiscal just per a la ciutat. Però arran dels resultats del 21-D, en què Ciutadans es va imposar a les comarques de l’àrea metropolitana i a les de Tarragona, la idea va créixer i la van rebatejar.

Tabarnia englobava la voluntat de crear una divuitena comunitat autònoma, formada per la demarcació de Barcelona i Tarragona, que seguiria formant part d’Espanya si la resta de Catalunya s’independitza. Durant l’última setmana de l’any, va generar molta polèmica i es va convertir en un dels temes més debatuts a les xarxes socials :Tabarnia va arribar a ser “trending topic” mundial a Twitter.